Ostropel de pui

de Lorra in Pui, 16 Mai 2014 | 14816 vizualizari

 

Ostropelul de pui imi aduce aminte de copilarie, si acum ca si atunci este in topul preferintelor culinare.
O reteta de la mama, ca la mama acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 6 aripi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 5 rosii decojite
  • frunze de dafin
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 ml. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.

Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.

La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat. 

Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.

In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Usturoiul verde merge foarte bine, eu din lipsa l-am inlocuit cu cel uscat.

2

Se pot folosi si pulpele de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu ciuperci